Jabron

Producer, Songwriter, Performer en Zakenman.

De 25-jarige Jabron leeft voor muziek. Als tiener werd hij verliefd op Hip-hop, maar luisterde hij ook naar vele andere muziekgenres. Het analyseren en bestuderen van liedstructuren, teksten en sounddesign werden zijn hobby.
Jabron ziet James Brown, Micheal Jackson en Chris Brown als zijn muziek rolmodellen. Hij bouwde een muziekstudio thuis en zo begon hij zijn eigen muziek, teksten en melodieën te maken. Jabron’s innerlijke drive werd steeds groter, mede door goede reacties uit zijn omgeving.

Hij ging audities af, werkte aan zijn netwerk en begon een naam voor zichzelf te maken. Hij kreeg de gelegenheid bij studio Cruise Control, de thuisbasis van de grammy genomineerde producent Giogio Tuinfort, zich nog meer te onwikkelen als artiest en producer.

In 2015 produceerde Jabron voor onder andere de Nederlandse rappers Sevn Alias, SBMG en Boef een beat, die 1,3 miljoen views op youtube heeft. Ook internationaal heeft de Amsterdammer een catalogus opgebouwd en studiosessies gehad met Troy Taylor, Sean Paul, Chris Brown, Kevin Mac Donald en Don Corleon.

VIDEOS

More Videos