Kilate is 26 jaar oud en is geboren in Curaçao. Vanaf zijn 17de is hij begonnen met rappen, samen met Lecho23 zat hij in een bekende urban groep genaamd ‘The Clipper Boys’. De groep was succesvol in de urban generatie en zij waren op elk feest aanwezig om op te treden!

Op 21-jarige leeftijd begon Kilate met zingen en werd hij de Leadzanger van ‘Tony Montana Music’ die wereld bekend werd door het nummer ‘BALA’ met meer dan 22 miljoen views op YouTube. Dat was hun grootste hit wereldwijd!
Op de Antillen hebben ze nog heel veel meer hits gehad en een gebroken record van meer dan 6 nummer 1 hits in 2013 op de radio’s van Curaçao, Aruba en Bonaire.

Toen Kilate 24 jaar was vertrok hij naar Nederland met het doel om een solocarrière te starten. Door omstandigheden is hij een tijd z’n focus kwijt geweest. Maar niks gebeurd voor niets, al de pijn en ervaring die Kilate heeft opgedaan kan je terug voelen in zijn muziek, beats en in zijn lyrics.
Kilate begon een jaartje geleden met zijn eigen beats te produceren, daarna zat hij een paar maanden vast. Toen hij vrijkwam had hij meteen een luister sessie met Adje en Nonni sorry gehad, waardoor hij nu een recorddeal heeft getekend met artsound als zanger en een publising deal met CTM als producer. Hij komt met zijn eerst Nederlandse EP genaamd ‘Oorgasme’ een mix van soul r&b maar toch een hele commerciële vibe heeft met een lyrics die je ziel raakt.

VIDEOS

More Videos