Kyky Videl, 25jaar oud en geboren in Breda.
Kyky ontdekte haar talent al vroeg, vanaf anderhalf jaar oud vroeg ze al aan haar opa of hij haar optredens wilde filmen.
Geïnspireerd door uiteenlopende artiesten zoals: Madonna, Marlyn Manson, Freddy Mercury, Doe maar, System of a down, maakt haar toch anders dan de meeste van haar generatie. Ze zocht en vond in elk muziekgenre iets van haarzelf.

Kyky heeft meer dan 30 woonplekken gehad, onder anderen door een zware thuissituatie. Ook zonder een dak boven haar hoofd zocht ze naar een plekje voor zichzelf en is muziek, naar eigen zeggen, haar eigen planeetje waar ze zich ongestoord kan aarden.

Aan bepaalde artiesten kon ze zich vasthouden als een vader of moeder en zo analyseerde Kyky alles van image tot performance tot songteksten en zocht een mogelijkheid hoe ze dat in haar voordeel kon gebruiken.
Haar passie zette ze door en zo begon ze met dansen en zingen op het podium, waar haar meteen duidelijk werd waar ze thuishoorde.
Naast haar passie voor muziek en het podium, vind ze het ook niet eng om voor een camera-lens te staan en foto’s van haar, waren ik, te laten schieten.

Veel talentshows en optredens later besloot ze een dansopleiding te gaan volgen na de middelbare school. Toch kriebelde er iets bij haar nog iets en wilde zij niet alleen achter grote namen dansen of naast een dj, ze wilt op de voorgrond staan met een microfoon in haar hand.
Zo besloot ze contact op te nemen met mensen die over studio’s beschikken, in haar omgeving. Ze vond, na enige tijd zoeken, haar partner in crime en kon zo oneindig terecht in een thuisstudio, gevestigd in Oosterhoud, waar ze anderhalf jaar lang elke week standvastig in de hoop ooit haar droom te kunnen verwezenlijken muziek maken.

Na ondertussen 3 jaar gestuurd te hebben aan de dansopleiding in Utrecht, besloot zij verder haar eigen pad te volgen en stopte met de opleiding en ging opzoek naar een manager. Ondertussen werkte ze in de horeca, om zichzelf te kunnen onderhouden en de reis die ze maakt naar de studio te kunnen betalen.
Na enige tijd werd ze benaderd door een manager en begon het er een beetje op te lijken dat het misschien wel zou gaan lukken met die carrière als allround performer/singer songwriter.
Na ruim 7 jaar, gesprekken hebben met verschillende labels en andere partijen, is het haar gelukt om een deal bij Aces/Sorry records te bemachtigen.

Met pittige lyrics, lekkere pop sounds, een gewaagd uiterlijk en een stevige dosis girlpower is Kyky klaar om haar muziek aan de wereld te laten horen.

VIDEOS